Fons van Wieringenprijs

Op 24 januari 2019 reikt de Onderwijsraad de Fons van Wieringenprijs uit (voorheen Onderwijsblogprijs). Met deze prijs voor de beste onderwijsblog wil de Onderwijsraad de kwaliteit van het publieke debat over onderwijs via sociale media bevorderen. Ook wordt er dit jaar voor het eerst een aanmoedigingsprijs voor beginnende bloggers uitgereikt. De uitreiking vindt op plaats tijdens de Nationale Onderwijs Tentoonstelling in de Jaarbeurs in Utrecht.


Voor wie?
In aanmerking komen Nederlandstalige blogposts, podcasts of vodcasts van mensen uit het onderwijsveld (leerkrachten/docenten, onderwijsbeleidsmakers, onderwijsadviseurs enzovoorts) afkomstig uit alle sectoren van het veld, vanaf het basisonderwijs tot en met het hoger onderwijs

Spelregels
De te beoordelen blogpost, podcast of vodcast is gepubliceerd op een individuele of gezamenlijke blog of vlog, en wel in de periode 1 september 2017 – 31 augustus 2018.

Bekijk voor meer informatie over de criteria en de wijze van inzenden op www.onderwijsjournalistiek.nl/blogprijs.

De prijs
De prijs is een geldbedrag van 1.500 euro. De aanmoedigingsprijs is een bedrag van 750 euro. De jury De jury bestaat uit:

  • Juryvoorzitter Richard Toes (lid Onderwijsraad; voorzitter CvB Wartburgcollege)
  • Ferry Haan (lid Onderwijsraad; leraar JP Thijsse College)
  • Joke de Jong (leraar van het jaar en lid van de Lerarenkamer, het verband van Leraren van het Jaar)
  • Emmanuel Naaijkens (zelfstandig onderwijsjournalist)

Inzendingstermijn
De inzendingstermijn is verstreken. Begin december 2018 worden de nominaties bekendgemaakt. Kijk voor meer informatie op www.onderwijsjournalistiek.nl/blogprijs

‹ VorigeVolgende ›