Nieuws

 • Onderwijsraad opent binnenkort deuren "Huis van het Onderwijs"

  De Onderwijsraad is in januari 2015 in nieuwe samenstelling van start gegaan. Momenteel wordt hard gewerkt aan een meerjarenagenda, waarin diverse programmalijnen worden opgenomen. De raad streeft er ook naar de verbinding met de (onderwijs)praktijk verder te versterken. Binnenkort opent hij daarom de deuren van het “Huis van het Onderwijs”. Denkt u ook mee over de kamer die niet mag ontbreken in dit huis?

  Verder lezen ›

 • Onderwijsraad van start

  In januari is de Onderwijsraad in nieuwe samenstelling van start gegaan met zijn werkzaamheden. De raad telt tien leden - allen op persoonlijke titel benoemd door de Kroon - en staat onder voorzitterschap van Henriëtte Maassen van den Brink. Naast de leden benoemd door de kroon, zijn vier geassocieerde leden verbonden aan de Onderwijsraad. De specifieke inbreng van de geassocieerde leden ligt op het gebied van pedagogiek, lerarenopleidingen, algemeen voortgezet onderwijs, en de empirische onderwijskunde.

  De raad is benoemd voor een periode van vier jaar en adviseert de minister op basis van het Werkprogramma 2015. Meer achtergrondinformatie over de leden vindt u hier.

  Verder lezen ›

 • Geert ten Dam en Jet Bussemaker

  Scheidend voorzitter Geert ten Dam ontvangt koninklijke onderscheiding

  Op 10 december 2014 heeft Geert ten Dam officieel afscheid genomen als voorzitter van de Onderwijsraad. Uit handen van minister Jet Bussemaker (onderwijs) ontving zij een koninklijke onderscheiding. Zij werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege haar verdiensten voor de Onderwijsraad. Ten Dam was tien jaar verbonden aan de Onderwijsraad, waarvan de laatste vier jaar als voorzitter.

  Verder lezen ›

 • Samenstelling Onderwijsraad 2015-2018 bekend

  De ministerraad heeft 28 november ingestemd met de voordracht voor de samenstelling van de Onderwijsraad voor de periode 2015-2018. De raad zal tien leden tellen, waarvan het merendeel nieuwbenoemd is. De Onderwijsraad is het hoogste adviesorgaan van regering en parlement op het terrein van onderwijs, en staat vanaf 1 januari 2015 onder voorzitterschap van prof. dr. Henriëtte Maassen van den Brink. De nieuwe raad wordt benoemd voor een periode van vier jaar.

  Verder lezen ›