Nieuws

 • Lunchseminar over onderwijsongelijkheid

  Socioloog Hester Hinloopen is recent afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam met een onderzoek naar onderwijsongelijkheid. Op dinsdag 29 januari organiseert de Onderwijsraad een lunchseminar waar zij haar masterscriptie zal presenteren.

  Verder lezen ›

 • Genomineerden Fons van Wieringenprijs 2019 bekend

  De genomineerden voor de Fons van Wieringenprijs (voorheen Onderwijsblogprijs) 2019 zijn bekend. Op donderdag 24 januari zal de Onderwijsraad de prijs uitreiken. Met de prijs wil de Onderwijsraad de kwaliteit van het publieke debat over onderwijs via sociale media bevorderen.

  Verder lezen ›

 • Welke trends hebben de meeste impact op het onderwijs?

  In de Stand van educatief Nederland bekijkt de raad hoe het onderwijs in Nederland ervoor staat. Is het huidige onderwijsstelsel in het licht van maatschappelijke ontwikkelingen houdbaar?

  Verder lezen ›

 • Samenstelling Onderwijsraad 2019-2022

  De ministerraad heeft 16 november ingestemd met de voordracht voor de samenstelling van Onderwijsraad voor de periode 2019-2022. De raad zal tien leden tellen. De Onderwijsraad is het hoogste adviesorgaan van regering en parlement op het terrein van onderwijs. De raad staat vanaf 1 januari 2019 onder voorzitterschap van prof. dr. E.H. (Edith) Hooge.

  Verder lezen ›

 • Lunchseminar leerachterstanden in het primair onderwijs

  Op dinsdag 9 oktober organiseert de Onderwijsraad een lunchseminar. Jonneke Bolhaar van het Centraal Planbureau houdt een inleiding over leerachterstanden in het primair onderwijs. Afgelopen zomer verschenen 2 publicaties bij het Centraal Planbureau over dit onderwerp.

  Verder lezen ›

 • Fons van Wieringenprijs

  Op 24 januari 2019 reikt de Onderwijsraad de Fons van Wieringenprijs uit (voorheen Onderwijsblogprijs). Met deze prijs voor de beste onderwijsblog wil de Onderwijsraad de kwaliteit van het publieke debat over onderwijs via sociale media bevorderen. Ook wordt er dit jaar voor het eerst een aanmoedigingsprijs voor beginnende bloggers uitgereikt. De uitreiking vindt op plaats tijdens de Nationale Onderwijs Tentoonstelling in de Jaarbeurs in Utrecht.

  Verder lezen ›

 • Nieuwe voorzitter en leden van de Onderwijsraad gezocht

    

  Verder lezen ›

 • Vooraankondiging: Fotowedstrijd 'onze school'

  De Onderwijsraad viert in 2019 zijn honderdste verjaardag. De raad wil die bijzondere verjaardag graag met het onderwijs vieren. Daarom schrijft hij onder andere een fotowedstrijd uit met het thema ‘onze school anno 2019’.

  Verder lezen ›

 • Lunchseminar islamitisch basisonderwijs in Nederland

  Marietje Beemsterboer is leerkracht in het basisonderwijs en promoveert binnenkort aan de universiteit van Leiden op de identiteit van islamitische basisscholen in Nederland. Op dinsdag 17 juli organiseert de Onderwijsraad een lunchseminar waar zij haar proefschrift zal presenteren.

  Verder lezen ›

 • Lunchseminar over leerkrachten, taalattitudes en burgerschap

  Reinhilde Pulinx heeft aan de Universiteit Gent promotieonderzoek verricht naar de manier waarop leerkrachten omgaan met anderstalige leerlingen. Op donderdag 28 juni organiseert de Onderwijsraad een lunchseminar waar zij haar proefschrift zal presenteren.

  Verder lezen ›