Nieuws

 • Nieuwe voorzitter en leden van de Onderwijsraad gezocht

    

  Verder lezen ›

 • Vooraankondiging: Fotowedstrijd 'onze school'

  De Onderwijsraad viert in 2019 zijn honderdste verjaardag. De raad wil die bijzondere verjaardag graag met het onderwijs vieren. Daarom schrijft hij onder andere een fotowedstrijd uit met het thema ‘onze school anno 2019’.

  Verder lezen ›

 • Lunchseminar islamitisch basisonderwijs in Nederland

  Marietje Beemsterboer is leerkracht in het basisonderwijs en promoveert binnenkort aan de universiteit van Leiden op de identiteit van islamitische basisscholen in Nederland. Op dinsdag 17 juli organiseert de Onderwijsraad een lunchseminar waar zij haar proefschrift zal presenteren.

  Verder lezen ›

 • Lunchseminar over leerkrachten, taalattitudes en burgerschap

  Reinhilde Pulinx heeft aan de Universiteit Gent promotieonderzoek verricht naar de manier waarop leerkrachten omgaan met anderstalige leerlingen. Op donderdag 28 juni organiseert de Onderwijsraad een lunchseminar waar zij haar proefschrift zal presenteren.

  Verder lezen ›

 • Terugblik bekostigingsdebat in de Eerste Kamer

  Terugblik bekostigingsdebat in de Eerste Kamer

  Op donderdagmiddag 8 maart organiseerde de Onderwijsraad een bekostigingsdebat in de Eerste Kamer. Het doel van de bijeenkomst was om in gesprek te gaan met politici en mensen uit het veld over de bekostiging van en de sturing op kwaliteit in het onderwijs. Het debat werd georganiseerd in het kader van de voorbereiding van een advies aan de Tweede Kamer.

  Verder lezen ›

 • Foto bijeenkomst

  Terugblik dialoog sport en bewegen in het onderwijs

  Hoe kunnen scholen hun leerlingen stimuleren tot sporten of bewegen? Welke sport- en beweegactiviteiten worden er nu al georganiseerd, met welke instanties vindt samenwerking plaats, en wat zijn knelpunten en succesfactoren? Deze vragen stonden centraal tijdens de dialoog over sport en bewegen in het onderwijs op 8 februari in Den Haag.

  Verder lezen ›

 • Nieuwe interim secretaris-directeur Onderwijsraad

  Nieuwe interim secretaris-directeur Onderwijsraad

  Met ingang van 15 januari is Cees van ‘t Veen aangetreden als interim secretaris-directeur van de Onderwijsraad.

  Verder lezen ›

 • Onderwijsblogprijs 2018 uitgereikt

  De Onderwijsraad heeft vrijdagavond 19 januari in de Balie in Amsterdam de prijs voor het beste onderwijsblog uitgereikt. De prijs is gewonnen door Frans van Haandel (docent wiskunde) en Hans Duijvestijn (oud docent) met hun blog: Waar is het extra geld voor het VO gebleven? Met de prijs wil de Onderwijsraad de kwaliteit van het publieke debat over onderwijs via sociale media bevorderen. De prijs werd dit jaar voor de tweede keer uitgereikt.

  Verder lezen ›

 • Meer aandacht voor onderwijs in het vluchtelingbeleid

  Er is meer aandacht nodig voor onderwijs in het vluchtelingenbeleid. Dat schrijft de Onderwijsraad in een brief aan de ministers van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Als zich weer een toestroom vluchtelingen voordoet, is het Nederlandse onderwijsstelsel daar onvoldoende op voorbereid.

  Verder lezen ›

 • Genomineerden Onderwijsblogprijs 2018 bekend

  De genomineerden voor de Onderwijsblogprijs 2018 zijn bekend. Op vrijdag 19 januari 2018 zal de Onderwijsraad de prijs voor de tweede keer uitreiken. Met de prijs wil de Onderwijsraad de kwaliteit van het publieke debat over onderwijs via sociale media bevorderen.

  Verder lezen ›