Nieuws

 • Koninklijke onderscheiding voor Adrie van der Rest

  Vanmiddag werd Adrie van der Rest, voormalig secretaris-directeur van de Onderwijsraad, tijdens de afscheidsreceptie voor zijn pensioen verrast met een koninklijke onderscheiding.

  Verder lezen ›

 • Janneke de Ruiter winnaar Onderwijsblogprijs

  Janneke de Ruiter, promovenda aan de Universiteit van Amsterdam, is de winnaar van de Onderwijsblogprijs. Dat is vanmiddag bekend gemaakt tijdens de NOT in Utrecht. Zij won deze prijs met haar blog "Waarom  scholen nee zeggen tegen 'moeilijke' leerlingen".

  Verder lezen ›

 • Overleg over wetsvoorstel samenwerkingsschool in de Tweede Kamer

  Dinsdag 20 december debatteert de Tweede Kamer over het wetsvoorstel samenwerkingsscholen. In april 2015 adviseerde de Onderwijsraad de staatssecretaris om het wetsvoorstel te heroverwegen en op een aantal onderdelen aan te passen.

  Verder lezen ›

 • Overleg over internationalisering in de Tweede Kamer

  Woensdag 14 december vindt in de Tweede Kamer een overleg plaats over internationalisering in het onderwijs. De Onderwijsraad heeft eerder dit jaar op verzoek van de staatssecretaris van Onderwijs het advies Internationaliseren met ambitie uitgebracht. De Tweede Kamer bespreekt dit advies tijdens het overleg.

  Verder lezen ›

 • Tafeldiscussie

  Terugblik debat "Leraren maken de toekomst"

  Donderdag 1 december organiseerde de Onderwijsraad in co-productie met de Balie het onderwijsdebat “Leraren maken de toekomst”. Centrale vragen in het debat: “Wat kan je als onderwijsprofessional doen om samenwerking in het team te stimuleren, of op te zetten?”, en “Hoe kan je kwaliteit zichtbaar maken en verantwoorden”? Over die vragen gingen de deelnemers met elkaar in gesprek.

  Verder lezen ›

 • Overleg over voor- en vroegschoolse educatie in de Tweede Kamer

  Woensdag 30 november vindt in de Tweede Kamer een overleg plaats over voor- en vroegschoolse educatie. De Onderwijsraad heeft door de jaren heen diverse malen geadviseerd over het jonge kind en ervoor gepleit om een breed en toegankelijk stelsel te creëren.

  Verder lezen ›

 • Pauline Slot

  Interessant lunchseminar over het jonge kind

  Dinsdagmiddag 15 november organiseerde de Onderwijsraad een lunchseminar in het kader van het Huis van het Onderwijs. Pedagoog Pauline Slot verzorgde een presentatie over haar onderzoek naar de opvang en educatie voor jonge kinderen in Nederland. Pauline Slot is in 2014 gepromoveerd aan de Universiteit Utrecht.

  Verder lezen ›

 • Bijeenkomst Internationaliseren met ambitie

  Op dinsdagavond 15 november organiseerde de Onderwijsraad in samenwerking met EP-Nuffic een bijeenkomst over internationalisering in het onderwijs. De bijeenkomst vond plaats op het Scheepvaart en Transport College in Rotterdam.

  Verder lezen ›

 • Debat "Leraren maken de toekomst"

  Op donderdagavond 1 december organiseert de Onderwijsraad in co-productie met de Balie een onderwijsdebat over kwaliteit, ruimte en rekenschap.

  Verder lezen ›

 • Orthopedagoog Joyce Gubbels presenteert onderzoek over hoogbegaafdheid bij basisschoolleerlingen

  Dinsdagmiddag 25 oktober organiseerde de Onderwijsraad een lunchseminar in het kader van het Huis van het Onderwijs. Orthopedagoog Joyce Gubbels verzorgde een presentatie over haar onderzoek over hoogbegaafdheid bij basisschoolleerlingen. Op 1 september jl. is Gubbels op dit onderzoek gepromoveerd aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.

  Verder lezen ›