Nieuws

 • Prijs voor het beste onderwijsblog 2017

  Social media spelen inmiddels een grote rol in het onderwijsdebat. Met de prijs voor het beste onderwijsblog wil de Onderwijsraad de kwaliteit van het publieke debat over onderwijs via sociale media bevorderen. Voor de prijs komen in aanmerking Nederlandstalige blogposts, podcasts of vodcasts van mensen uit het onderwijsveld (leerkrachten/docenten, onderwijsbeleidsmakers, onderwijsadviseurs enzovoorts), afkomstig uit alle sectoren van het veld, vanaf het basisonderwijs tot en met het hoger onderwijs

  Verder lezen ›

 • Voorzitter Onderwijsraad gastspreker opening Hogeschooljaar Hanzehogeschool Groningen

  Voorzitter van de Onderwijsraad, prof. dr. Henriëtte Maassen van den Brink, is gastspreker tijdens de opening van het Hogeschooljaar 2016-2017 van de Hanzehogeschool Groningen, op dinsdag 6 september.

  Verder lezen ›

 • Lunchseminar over burgerschapsonderwijs

  Dinsdagmiddag 23 augustus organiseerde de Onderwijsraad een lunchseminar in het kader van het Huis van het Onderwijs. Dr. Bram Eidhof, onderzoeker aan het instituut voor Publieke Waarden, verzorgde een presentatie over zijn proefschrift over burgerschapsonderwijs.

  Verder lezen ›

 • Niels Rijke werkt aan promotieonderzoek in Huis van het Onderwijs

  Niels Rijke, buitenpromovendus bij de University College Roosevelt (Universiteit Utrecht), doet onderzoek in het Huis van het Onderwijs. Het onderzoek richt zich op het personeelsbenoemingsbeleid van orthodox-protestantse scholen in relatie tot mensenrechten.

  Verder lezen ›

 • Leden Onderwijsraad en vaste Kamercommissie Onderwijs

  In gesprek met de Tweede Kamer over brede onderwijskwaliteit

  Op 6 juli jl. sprak de Onderwijsraad met de vaste Kamercommissie Onderwijs van de Tweede Kamer over het advies De volle breedte van onderwijskwaliteit. Dit gesprek werd georganiseerd op verzoek van de Tweede Kamer.

  Verder lezen ›

 • Remco Coppoolse

  Interessant lunchseminar over onderwijsinnovaties

  Dinsdagmiddag 28 juni organiseerde de Onderwijsraad een lunchseminar in het kader van het Huis van het Onderwijs. Voor deze editie is Remco Coppoolse, onderzoeker en promovendus aan de Hogeschool Utrecht, uitgenodigd om zijn lopende promotieonderzoek naar onderwijsinnovaties te presenteren. De titel van zijn presentatie luidt 'Nee-knikken of meestribbelen'.  

  Verder lezen ›

 • Dr. Carla Haelermans presenteert onderzoek over ICT in het onderwijs

  Dinsdagmiddag 21 juni organiseerde de Onderwijsraad een lunchseminar in het kader van het Huis van het Onderwijs. Dr. Carla Haerlermans, universitair docent aan de Universiteit van Maastricht en onderzoeker bij TIER, verzorgde een presentatie over ontwikkelingen op het gebied van ICT en onderwijs en haar eigen onderzoek naar effectieve ICT-toepassingen in het onderwijs.

  Verder lezen ›

 • Kameroverleg vmbo met sterk vakmanschap

  Donderdag 9 juni vindt in de Tweede Kamer een overleg plaats over het advies Herkenbaar vmbo met sterk vakmanschap. De Onderwijsraad heeft dit advies in 2015 op verzoek van de Tweede Kamer uitgebracht.

  Verder lezen ›

 • Regina Stoutjesdijk met twee andere prijswinnaars

  Stafmedewerker Onderwijsraad winnaar Horizon Academieprijs 2016

  Dr. Regina Stoutjesdijk, stafmedewerker bij de Onderwijsraad, heeft de Horizon Academieprijs 2016 gewonnen. Deze prijs is bestemd voor de beste academische proefschriften op het gebied van jeugdzorg en speciaal onderwijs binnen Nederland. Dr. Regina Stoutjesdijk heeft de prijs gewonnen met haar proefschrift 'Children with emotional and behavioral disorders in special education', een promotieonderzoek naar leerlingen met gedrags- en emotionele problemen in het speciaal onderwijs.

  Verder lezen ›

 • Praat mee over digitalisering in het onderwijs

  Op vrijdag 10 juni organiseert de Onderwijsraad panels waarin we met leraren, bestuurders en ict-coördinatoren om tafel gaan om van hen te horen wat zij zien als kansen en bedreigingen voor verdere digitalisering van het onderwijs.

  Verder lezen ›