Nieuws

 • Onderwijsraad in gesprek met de Tweede Kamer over de professionele ruimte van leraren

  Dinsdag 27 september om 17.00 uur presenteert de Onderwijsraad zijn advies Een ander perspectief op professionele ruimte in het onderwijs aan de leden van de commissie Onderwijs van de Tweede Kamer. Het advies is op verzoek van de Tweede Kamer geschreven.

  Verder lezen ›

 • Werkprogramma 2017

  Traditiegetrouw is op Prinsjesdag het Werkprogramma 2017 van de Onderwijsraad gepubliceerd. Het werkprogramma biedt een overzicht van de onderwerpen waarover de raad in 2017 zal adviseren.

  Verder lezen ›

 • Waarde gedreven hoger beroepsonderwijs: een andere manier van sturen op kwaliteit

  Voorzitter van de Onderwijsraad, prof. dr. Henriëtte Maassen van den Brink, hield met haar toespraak bij de jaaropening van de Hanzehogeschool op 6 september jl. een pleidooi voor een andere bekostiging van hoger onderwijs.

  Verder lezen ›

 • Werkevent 'Werk maken van Talent'

  Op 13 oktober vindt het werkevent ‘Werk maken van talent’ plaats op het Calvijn College in Amsterdam. Deze bijeenkomst is een gezamenlijk initiatief van de Amsterdam Economic Board en de Onderwijsraad.

  Verder lezen ›

 • Prijs voor het beste onderwijsblog 2017

  Social media spelen inmiddels een grote rol in het onderwijsdebat. Met de prijs voor het beste onderwijsblog wil de Onderwijsraad de kwaliteit van het publieke debat over onderwijs via sociale media bevorderen. Voor de prijs komen in aanmerking Nederlandstalige blogposts, podcasts of vodcasts van mensen uit het onderwijsveld (leerkrachten/docenten, onderwijsbeleidsmakers, onderwijsadviseurs enzovoorts), afkomstig uit alle sectoren van het veld, vanaf het basisonderwijs tot en met het hoger onderwijs

  Verder lezen ›

 • Voorzitter Onderwijsraad gastspreker opening Hogeschooljaar Hanzehogeschool Groningen

  Voorzitter van de Onderwijsraad, prof. dr. Henriëtte Maassen van den Brink, is gastspreker tijdens de opening van het Hogeschooljaar 2016-2017 van de Hanzehogeschool Groningen, op dinsdag 6 september.

  Verder lezen ›

 • Lunchseminar over burgerschapsonderwijs

  Dinsdagmiddag 23 augustus organiseerde de Onderwijsraad een lunchseminar in het kader van het Huis van het Onderwijs. Dr. Bram Eidhof, onderzoeker aan het instituut voor Publieke Waarden, verzorgde een presentatie over zijn proefschrift over burgerschapsonderwijs.

  Verder lezen ›

 • Niels Rijke werkt aan promotieonderzoek in Huis van het Onderwijs

  Niels Rijke, buitenpromovendus bij de University College Roosevelt (Universiteit Utrecht), doet onderzoek in het Huis van het Onderwijs. Het onderzoek richt zich op het personeelsbenoemingsbeleid van orthodox-protestantse scholen in relatie tot mensenrechten.

  Verder lezen ›

 • Leden Onderwijsraad en vaste Kamercommissie Onderwijs

  In gesprek met de Tweede Kamer over brede onderwijskwaliteit

  Op 6 juli jl. sprak de Onderwijsraad met de vaste Kamercommissie Onderwijs van de Tweede Kamer over het advies De volle breedte van onderwijskwaliteit. Dit gesprek werd georganiseerd op verzoek van de Tweede Kamer.

  Verder lezen ›

 • Remco Coppoolse

  Interessant lunchseminar over onderwijsinnovaties

  Dinsdagmiddag 28 juni organiseerde de Onderwijsraad een lunchseminar in het kader van het Huis van het Onderwijs. Voor deze editie is Remco Coppoolse, onderzoeker en promovendus aan de Hogeschool Utrecht, uitgenodigd om zijn lopende promotieonderzoek naar onderwijsinnovaties te presenteren. De titel van zijn presentatie luidt 'Nee-knikken of meestribbelen'.  

  Verder lezen ›