Nieuws

 • Leden Onderwijsraad en vaste Kamercommissie Onderwijs

  In gesprek met de Tweede Kamer over brede onderwijskwaliteit

  Op 6 juli jl. sprak de Onderwijsraad met de vaste Kamercommissie Onderwijs van de Tweede Kamer over het advies De volle breedte van onderwijskwaliteit. Dit gesprek werd georganiseerd op verzoek van de Tweede Kamer.

  Verder lezen ›

 • Remco Coppoolse

  Interessant lunchseminar over onderwijsinnovaties

  Dinsdagmiddag 28 juni organiseerde de Onderwijsraad een lunchseminar in het kader van het Huis van het Onderwijs. Voor deze editie is Remco Coppoolse, onderzoeker en promovendus aan de Hogeschool Utrecht, uitgenodigd om zijn lopende promotieonderzoek naar onderwijsinnovaties te presenteren. De titel van zijn presentatie luidt 'Nee-knikken of meestribbelen'.  

  Verder lezen ›

 • Dr. Carla Haelermans presenteert onderzoek over ICT in het onderwijs

  Dinsdagmiddag 21 juni organiseerde de Onderwijsraad een lunchseminar in het kader van het Huis van het Onderwijs. Dr. Carla Haerlermans, universitair docent aan de Universiteit van Maastricht en onderzoeker bij TIER, verzorgde een presentatie over ontwikkelingen op het gebied van ICT en onderwijs en haar eigen onderzoek naar effectieve ICT-toepassingen in het onderwijs.

  Verder lezen ›

 • Kameroverleg vmbo met sterk vakmanschap

  Donderdag 9 juni vindt in de Tweede Kamer een overleg plaats over het advies Herkenbaar vmbo met sterk vakmanschap. De Onderwijsraad heeft dit advies in 2015 op verzoek van de Tweede Kamer uitgebracht.

  Verder lezen ›

 • Regina Stoutjesdijk met twee andere prijswinnaars

  Stafmedewerker Onderwijsraad winnaar Horizon Academieprijs 2016

  Dr. Regina Stoutjesdijk, stafmedewerker bij de Onderwijsraad, heeft de Horizon Academieprijs 2016 gewonnen. Deze prijs is bestemd voor de beste academische proefschriften op het gebied van jeugdzorg en speciaal onderwijs binnen Nederland. Dr. Regina Stoutjesdijk heeft de prijs gewonnen met haar proefschrift 'Children with emotional and behavioral disorders in special education', een promotieonderzoek naar leerlingen met gedrags- en emotionele problemen in het speciaal onderwijs.

  Verder lezen ›

 • Praat mee over digitalisering in het onderwijs

  Op vrijdag 10 juni organiseert de Onderwijsraad panels waarin we met leraren, bestuurders en ict-coördinatoren om tafel gaan om van hen te horen wat zij zien als kansen en bedreigingen voor verdere digitalisering van het onderwijs.

  Verder lezen ›

 • Prof. Maarten Goos presenteert zijn onderzoek over ‘vaardigheden van de toekomst’

  Dinsdagmiddag 17 mei organiseerde de Onderwijsraad een lunchseminar in het kader van het Huis van het Onderwijs. Prof. Maarten Goos, hoogleraar economie aan de universiteit van Utrecht en de universiteit van Leuven, verzorgde een presentatie over zijn onderzoek op het gebied van de aansluiting tussen onderwijs en de arbeidsmarkt. Hij kijkt in zijn onderzoek vanuit economisch perspectief naar de ‘vaardigheden van de toekomt’, het blijkt dat vaardigheden een belangrijke oorzaak zijn van economische groei.

  Verder lezen ›

 • Drukbezochte masterclass 'Onderwijs en ongelijkheid'

  Op vrijdag 29 april organiseerde de Onderwijsraad in het kader van het Huis van het Onderwijs een masterclass met als thema onderwijs en ongelijkheid. De masterclass werd verzorgd door Sietske Waslander, hoogleraar sociologie aan TIAS (School for Business and Society te Tilburg) en lid van de Onderwijsraad.

  Verder lezen ›

 • Interessante presentatie Joop Berding over zijn boek ‘Ik ben ook een mens’

  Dinsdagmiddag 12 april vond het eerste lunchseminar van dit jaar plaats dat de Onderwijsraad organiseerde in het kader van het Huis van het Onderwijs. Aan Joop Berding, docent en onderzoeker bij het instituut voor Sociale Opleidingen en het Kenniscentrum Talentontwikkeling van de Hogeschool Rotterdam, de eer deze te verzorgen. Hij presenteerde zijn boek ‘Ik ben ook een mens’.

  Verder lezen ›

 • Tweede Kamer in overleg over verdeling middelen achterstandenbeleid

  Donderdag 14 april vindt in de Tweede Kamer een overleg plaats over de verdeling van de middelen voor het achterstandenbeleid. De Onderwijsraad heeft eerder op verzoek van de Tweede Kamer het advies Vooruitgang boeken met achterstandsmiddelen uitgebracht.

  Verder lezen ›