Nieuws

 • Prof. Maarten Goos presenteert zijn onderzoek over ‘vaardigheden van de toekomst’

  Dinsdagmiddag 17 mei organiseerde de Onderwijsraad een lunchseminar in het kader van het Huis van het Onderwijs. Prof. Maarten Goos, hoogleraar economie aan de universiteit van Utrecht en de universiteit van Leuven, verzorgde een presentatie over zijn onderzoek op het gebied van de aansluiting tussen onderwijs en de arbeidsmarkt. Hij kijkt in zijn onderzoek vanuit economisch perspectief naar de ‘vaardigheden van de toekomt’, het blijkt dat vaardigheden een belangrijke oorzaak zijn van economische groei.

  Verder lezen ›

 • Drukbezochte masterclass 'Onderwijs en ongelijkheid'

  Op vrijdag 29 april organiseerde de Onderwijsraad in het kader van het Huis van het Onderwijs een masterclass met als thema onderwijs en ongelijkheid. De masterclass werd verzorgd door Sietske Waslander, hoogleraar sociologie aan TIAS (School for Business and Society te Tilburg) en lid van de Onderwijsraad.

  Verder lezen ›

 • Interessante presentatie Joop Berding over zijn boek ‘Ik ben ook een mens’

  Dinsdagmiddag 12 april vond het eerste lunchseminar van dit jaar plaats dat de Onderwijsraad organiseerde in het kader van het Huis van het Onderwijs. Aan Joop Berding, docent en onderzoeker bij het instituut voor Sociale Opleidingen en het Kenniscentrum Talentontwikkeling van de Hogeschool Rotterdam, de eer deze te verzorgen. Hij presenteerde zijn boek ‘Ik ben ook een mens’.

  Verder lezen ›

 • Tweede Kamer in overleg over verdeling middelen achterstandenbeleid

  Donderdag 14 april vindt in de Tweede Kamer een overleg plaats over de verdeling van de middelen voor het achterstandenbeleid. De Onderwijsraad heeft eerder op verzoek van de Tweede Kamer het advies Vooruitgang boeken met achterstandsmiddelen uitgebracht.

  Verder lezen ›

 • Tekstfragment Grondwet

  Stefan Philipsen schrijft proefschrift in Huis van het Onderwijs

  Stefan Philipsen, promovendus onderwijsrecht bij de Erasmus School of Law, werkt sinds kort in het Huis van het Onderwijs aan een juridisch proefschrift over de vrijheid van schoolstichting. Het proefschrift brengt de ruimte in kaart die de overheid heeft bij het reguleren van de stichting van scholen in het basisonderwijs.

  Verder lezen ›

 • Masterclass Onderwijs en ongelijkheid

  Op vrijdag 29 april organiseert de Onderwijsraad in het kader van het Huis van het Onderwijs een masterclass met als thema ‘Onderwijs en ongelijkheid’.

  Verder lezen ›

 • Boeiende dialoog over brede onderwijskwaliteit

  Boeiende dialoog over brede onderwijskwaliteit

  Op vrijdagmiddag 18 maart organiseerde de Onderwijsraad een dialoog in de Eerste Kamer. Het doel van de bijeenkomst was om in debat te gaan met politici en mensen uit het veld over het thema brede onderwijskwaliteit.

  Verder lezen ›

 • Onderwijsraad in debat over brede onderwijskwaliteit

  De Onderwijsraad organiseert op vrijdagmiddag 18 maart een dialoog in de Eerste Kamer over het thema brede onderwijskwaliteit. Genodigden voor deze bijeenkomst bestaan uit een selectie van politici, sectororganisaties, ministerie van OCW, vakorganisaties, Inspectie, schoolbesturen, schoolleiders, ouderorganisaties en onderwijsjournalisten.

  Verder lezen ›

 • Terugblik onderwijsdialoog over internationalisering

  Wat zijn de gevolgen van de internationalisering van de arbeidsmarkt en hoe ziet de leefwereld van jongeren in een geglobaliseerde wereld eruit? Wat betekent dat voor internationalisering in het onderwijs en hoe krijgt dat vorm? Deze vragen stonden centraal tijdens de onderwijsdialoog op 16 februari in Eindhoven.

  Verder lezen ›

 • Staatssecretaris Dekker neemt advies ‘maatwerk binnen wettelijke kaders’ ter harte

  Staatssecretaris Dekker neemt het advies van de raad over flexibilisering van eindtoetsing ter harte. De raad heeft op verzoek van de staatssecretaris in 2015 een advies uitgebracht over de vraag in hoeverre het wenselijk is om in het primair en voortgezet onderwijs de wettelijke kaders van de eindtoetsing te verruimen. De raad heeft geadviseerd om deze wettelijke kaders niet te verruimen.

  Verder lezen ›