Lunchseminar over het recht op onderwijs door de ogen van kinderen

Hoe kijken kinderen zelf naar kinderrechten? Kunnen we schendingen van kinderrechten door hun ogen beter begrijpen? Marieke Hopman (Universiteit Maastricht) deed er onderzoek naar en vertelt hierover op dinsdag 25 juni tijdens een lunchseminar bij de Onderwijsraad.


Marieke Hopman doet onderzoek naar kinderrechten in verschillende delen van de wereld en promoveerde op 9 mei aan de Universiteit Maastricht. In dat onderzoek combineert zij filosofische, sociologische en juridische perspectieven. In  haar proefschrift Looking at Law Through Children’s Eyes onderzoekt Hopman een nieuwe manier om kinderrechtenschendingen te bekijken, vanuit de ogen van kinderen zelf. Wat vinden kinderen belangrijk? Wat hebben ze nodig? En hoe kunnen we ze helpen?

Tijdens het lunchseminar neemt Hopman ons mee in haar onderzoek naar de betekenis van het recht op onderwijs voor kinderen in Nederland. Ze focust op thuiszitters, thuisonderwijs en Roma-kinderen. Daarnaast maakt ze kleine uitstapjes naar het recht van het kind op onderwijs in de Centraal Afrikaanse Republiek, waar ze veldonderzoek deed, en naar haar benadering van kinderrechten in het algemeen.

Praktische info

Datum: dinsdag 25 juni

Tijd:      12.30-13.30

Locatie: Prins Willem Alexanderhof 20 in Den Haag (in het gebouw van het Nationaal Archief, naast Den Haag Centraal Station)

Aanmelden

Deelname aan het lunchseminar is gratis. U dient zich wel van tevoren aan te melden. Dit kan door een e-mail te sturen naar bijeenkomsten@onderwijsraad.nl. Vermeld in uw mail alstublieft uw naam, functie, organisatie en contactgegevens (de Onderwijsraad zal deze gegevens niet opnemen in het relatiebestand).

Aanmelden kan tot maandag 24 juni 10.00.

‹ VorigeVolgende ›