Lunchseminar islamitisch basisonderwijs in Nederland

Marietje Beemsterboer is leerkracht in het basisonderwijs en promoveert binnenkort aan de universiteit van Leiden op de identiteit van islamitische basisscholen in Nederland. Op dinsdag 17 juli organiseert de Onderwijsraad een lunchseminar waar zij haar proefschrift zal presenteren.

Al sinds de oprichting in 1988 is het islamitisch basisonderwijs in Nederland een bron van discussie. Hoe geven de verschillende islamitische basisscholen vandaag de dag vorm aan hun identiteit? En hoe wegen zij de verschillende maatschappelijke debatten over de islam daarin af? 

In haar onderzoek– met een focus op de identiteitsvorming – laat ze de leerkrachten en directieleden zelf aan het woord en probeert de verschillen in waarden, normen en gewoonten van binnenuit te duiden. 

Praktische info

Datum: dinsdag 17 juli

Tijd:      12.30-13.30

Locatie: Prins Willem Alexanderhof 20 in Den Haag (in het gebouw van het Nationaal Archief, naast Den Haag Centraal Station)

Aanmelden

Deelname aan het lunchseminar is gratis. U dient zich wel van tevoren aan te melden. Dit kan door een e-mail te sturen naar bijeenkomsten@onderwijsraad.nl. Vermeld in uw mail alstublieft uw naam, functie, organisatie en contactgegevens (De Onderwijsraad zal deze gegevens niet opnemen in het relatiebestand).

Aanmelden kan tot 12 juli 2018. Er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Na 12 juli worden de bevestigingen verstuurd en hoort u van ons of u inderdaad deel kan nemen aan het lunchseminar

‹ VorigeVolgende ›