Lunchseminar over leerkrachten, taalattitudes en burgerschap

Reinhilde Pulinx heeft aan de Universiteit Gent promotieonderzoek verricht naar de manier waarop leerkrachten omgaan met anderstalige leerlingen. Op donderdag 28 juni organiseert de Onderwijsraad een lunchseminar waar zij haar proefschrift zal presenteren.


Pulinx zal vertellen over haar onderzoek naar de ‘monolingual beliefs’ van leerkrachten in Vlaanderen en de consequenties die deze hebben voor de manier waarop zij omgaan met leerlingen. Vragen die aan de orde komen zijn bijvoorbeeld: Hoe hebben taalattitudes van leerkrachten effect op hun stijl van lesgeven? Hoe beïnvloeden die attitudes de manier waarop burgerschap wordt onderwezen? Is er samenhang tussen attitudes en de samenstelling van schoolklassen?

Praktische info

Datum: donderdag 28 juni

Tijd:      12.30-13.30

Locatie: Prins Willem Alexanderhof 20 in Den Haag (in het gebouw van het Nationaal Archief, naast Den Haag Centraal Station)

Aanmelden

Deelname aan het lunchseminar is gratis. U dient zich wel van tevoren aan te melden. Dit kan door een e-mail te sturen naar bijeenkomsten@onderwijsraad.nl. Vermeld in uw mail alstublieft uw naam, functie, organisatie en contactgegevens (De Onderwijsraad zal deze gegevens niet opnemen in het relatiebestand).

Aanmelden kan tot 21 juni 2018. Er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Na 21 juni worden de bevestigingen verstuurd en hoort u van ons of u inderdaad deel kan nemen aan het lunchseminar

‹ VorigeVolgende ›