Scheidende voorzitter Geert ten Dam ontvangt koninklijke onderscheiding

Geert ten Dam en Jet Bussemaker

Op 10 december 2014 heeft Geert ten Dam officieel afscheid genomen als voorzitter van de Onderwijsraad. Uit handen van minister Jet Bussemaker (onderwijs) ontving zij een koninklijke onderscheiding. Zij werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege haar verdiensten voor de Onderwijsraad. Ten Dam was tien jaar verbonden aan de Onderwijsraad, waarvan de laatste vier jaar als voorzitter.

Minister Jet Bussemaker (onderwijs) blikte terug op het voorzitterschap van Geert ten Dam en sprak haar waardering uit voor de combinatie van wetenschappelijkheid en aandacht voor de persoonlijke dimensie in het onderwijs. “De Onderwijsraad is de afgelopen vier jaar regelmatig voorop gegaan in discussies over de vraag hoe we leerlingen kunnen voorbereiden op de toekomst, en daarbij schuwde jij de fundamentele en principiële thema’s niet.” Vervolgens sprak Louise Gunning, voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit van Amsterdam en Hogeschool Amsterdam, over het belang van een stimulerende organisatiecultuur voor de professionalisering van leraren in het onderwijs.

De Dutch Junior Dance Division verzorgde een preview van de kerstvoorstelling Dancing in a winter wonderland die De Dutch Don’t Dance Division de komende kerstdagen ten tonele brengt in het Lucent Danstheater in Den Haag.

Wilt u de toespraak van Geert ten Dam nalezen? Dat kan hier. Lees ook het afscheidsinterview dat verscheen in Trouw.

Minister Bussemaker

Louise Gunning

Geert ten Dam

Dansgezelschap Dutch Junior Dance Division

Dansgezelschap Dutch Junior Dance Division

Dansgezelschap Dutch Junior Dance Division

Dansgezelschap Dutch Junior Dance Division

Foto's: Martijn Beekman

‹ VorigeVolgende ›