Terugblik #onderwijsdialoog professionele ruimte leraren

Professionals hebben ruimte nodig om hun werk goed en op een voor hen prettige manier te kunnen doen: hoe kan deze ruimte binnen het onderwijs optimaal worden gecreëerd, benut en verantwoord? Deze vraag stond centraal tijdens de #onderwijsdialoog die de Onderwijsraad op 11 november organiseerde op het Hyperion Lyceum in Amsterdam.

De onderwijsdialoog werd georganiseerd in het kader van de voorbereiding van een advies aan de Tweede Kamer. Ruim zeventig leraren, schoolleiders en wetenschappers kwamen bijeen op het Hyperion Lyceum om met de leden van de Onderwijsraad in gesprek te gaan over de professionele ruimte van leraren.

Na opening van de dialoog door Henriette Maassen van den Brink, voorzitter van de raad, hebben de leraren van het Hyperion Lyceum verteld over hun eigen ervaringen met professionele ruimte. Na een reflectie hierop door wetenschappers is de dialoog in kleinere groepen voortgezet aan de hand van stellingen. Ook professionals uit andere beroepenvelden zoals de politie en de zorg hebben deelgenomen aan de dialoog.

Het advies wordt in het voorjaar van 2016 verwacht. U kunt de video hier bekijken.

‹ VorigeVolgende ›