Vooraankondiging: Fotowedstrijd 'onze school'

De Onderwijsraad viert in 2019 zijn honderdste verjaardag. De raad wil die bijzondere verjaardag graag met het onderwijs vieren. Daarom schrijft hij onder andere een fotowedstrijd uit met het thema ‘onze school anno 2019’.


De Onderwijsraad daagt leerlingen in het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs en studenten in het middelbaar beroepsonderwijs uit de mooiste foto te maken van wat voor hen een bijzonder moment tijdens een schooldag is; een foto die laat zien wat school voor hen betekent.

Een professionele jury, bestaande uit schoolbestuurders, leraren en fotografen, nomineert de vijftien mooiste foto’s en kiest een winnaar in elke categorie (primair onderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs). De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de feestelijke verjaardag van de Onderwijsraad in Utrecht op 22 juni 2019. 

Wat kunnen leerlingen/studenten winnen?

  • De genomineerde foto’s komen op de website en in het lustrummagazine van de Onderwijsraad te staan, met vermelding van de naam van de maker en diens school.
  • De genomineerde foto’s maken deel uit van de tentoonstelling 100 jaar Onderwijsraad, die eerst in het Nationaal Onderwijsmuseum in Dordrecht en daarna in Den Haag te zien zal zijn. Iedereen die de tentoonstelling bezoekt, kan de foto’s daar bewonderen.
  • Wordt een foto genomineerd, dan krijgen de maker van de foto, diens ouders en de contactpersoon van de school een uitnodiging voor de opening van de tentoonstelling.
  • De winnaar per categorie wint een gave onderwijsprijs voor de eigen school en natuurlijk een mooie beker.

Meedoen?

Per school kunnen vanaf 1 september tot 1 november 2018 maximaal drie foto’s ingestuurd worden. Aan het begin van het nieuwe schooljaar staat op deze website meer informatie over waar foto’s aan moeten voldoen, hoe de privacy van leerlingen goed geregeld wordt en hoe foto’s ingestuurd kunnen worden. Heeft u nu al vragen of wilt u de Onderwijsraad alvast laten weten dat uw school mee wil doen aan de fotowedstrijd, stuur dan een e-mail naar fotowedstrijd@onderwijsraad.nl.

‹ VorigeVolgende ›