Prijsuitreiking L-factor 25 november 2009

Op woensdag 25 november wordt bekendgemaakt welk van zeven genomineerde projecten de L-FACTOR heeft gewonnen. De winnaar krijgt een cheque ter waarde van € 10.000,- uit handen van prof.dr. Fons van Wieringen, voorzitter van de Onderwijsraad.

De prijsuitreiking vindt plaats in het Centraal Museum, Agnietenstraat 3 in Utrecht. De ontvangst is vanaf 13.45 uur, het programma begint om 14.15 en duurt tot 16.30 uur. Graag vernemen wij uiterlijk 23 november of wij kunnen rekenen op uw komst, via e-mail aan bureau@verstigt.nl of telefonisch op 020-6235451.

De L-FACTOR: lesnemer wordt lesgever

In 2009 bestaat de Onderwijsraad 90 jaar. In het kader van dit lustrum organiseert de Onderwijsraad de L-FACTOR. Welke scholieren en studenten hebben het talent om andere leerlingen op een bijzondere manier te laten profiteren van hun specifieke kennis of vaardigheden? De L-FACTOR-projecten laten zien dat er naast de bestaande, formele onderwijsvormen nog allerlei andere manieren zijn om kennis en vaardigheden uit te dragen en te delen. Degene die daar het best in slaagt verdient de L-FACTOR. 

Nominaties

De genomineerde projecten in volgorde van aanmelding gerangschikt:

  1. Heijplaat Studieondersteuning
  2. De Sapfabriek
  3. Kunstexpress Maatjesproject
  4. Een stap in het onbekende
  5. Schaaktraining
  6. De digitale topschool
  7. Duostages wetenschap en techniek

De bedenkers/uitvoerders van de genomineerde projecten kregen de opdracht een presentatie van hun project voor te bereiden. Op 9 en 10 november maakte de jury een tour langs de genomineerden om deze presentaties te bekijken en te bepalen wie de prijs gaat winnen. Op www.onderwijsraad.nl is een beeldverslag te vinden en zijn de presentaties te bekijken. Over de bustour en de presentaties van de genomineerde projecten is een film gemaakt. De film gaat in première op de feestelijke prijsuitreiking op woensdag 25 november in het Centraal Museum in Utrecht.

De jury

De jury staat onder voorzitterschap van televisiepresentatrice Hadassah de Boer en bestaat verder uit Jean Pierre de Bont (Leraar van het Jaar 2008, voortgezet onderwijs), Geert ten Dam (vice-voorzitter Onderwijsraad), Martijn Lakemeier (scholier en hoofdrolspeler Oorlogswinter) en Laura Maasry (student Bouwkunde TU Delft). Jurysecretaris is Roderick Hageman (Verstegen & Stigter culturele projecten).

90 jaar Onderwijsraad

De rode draad die alle jubileumfestiviteiten van de Onderwijsraad in het kader van zijn 90-jarig bestaan verbindt, is de gedachte dat het bestaande onderwijslandschap verrijkt kan worden met initiatieven die niet in het reguliere onderwijsprogramma zijn opgenomen, maar die wel onderwijsgerelateerd zijn. Tegen deze achtergrond spoort de raad mensen van binnen en buiten het onderwijs aan, hun kennis en netwerken in te zetten ten behoeve van het onderwijs of nieuwe activiteiten te ontwikkelen die de verbreiding van kennis kunnen vergroten.

Download het persbericht (pdf, 50,36kB)