Interessante presentatie Joop Berding over zijn boek Ik ben ook een mens

Dinsdagmiddag 12 april vond het eerste lunchseminar van dit jaar plaats dat de Onderwijsraad organiseerde in het kader van het Huis van het Onderwijs. Aan Joop Berding, docent en onderzoeker bij het instituut voor Sociale Opleidingen en het Kenniscentrum Talentontwikkeling van de Hogeschool Rotterdam, de eer deze te verzorgen. Hij presenteerde zijn boek ‘Ik ben ook een mens’.

Joop Berding

Stafmedewerkers van de Onderwijsraad en beleidsmedewerkers van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen luisterden geboeid naar het verhaal van Joop Berding.

In zijn boek brengt hij de prikkelende gedachten van drie klassieke denkers over opvoeding voor het voetlicht. Janusz Korczak, John Dewey en Hannah Arendt zijn belangrijke figuren uit een voorbije tijd, maar vormen een mooie inspiratiebron voor hedendaagse opvoeding en onderwijs.

Aan het eind was er nog de gelegenheid vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan over onder andere de ontwikkeling en de ‘status’ van het in het onderwijs.

Lunchseminars
De Onderwijsraad organiseert in het kader van het Huis van het Onderwijs lunchseminars voor zijn stafmedewerkers, beleidsmedewerkers en genodigden. In elk seminar staat een actueel onderzoek centraal. De onderwerpen zijn gerelateerd aan één van de vijf programmalijnen van de raad.