Speciale uitgave tijdschrift Lessen: 100 jaar Onderwijsraad

Wat is dat eigenlijk voor iets, de Onderwijsraad? En wie zitten er in? En hoe kijken de ministers van OCW en Kamerleden aan tegen de adviezen van de raad? Ter gelegenheid van ons 100-jarige bestaan is een speciale uitgave van het museumtijdschrift Lessen verschenen. Het tijdschrift is ontwikkeld in samenwerking met de Onderwijsraad en uitgegeven door het Nationaal Onderwijsmuseum. In het tijdschrift blikken we terug op de afgelopen 100 jaar en kijken vooruit.

Het is een veelzijdig tijdschrift geworden met artikelen over alles wat de Onderwijsraad is en doet. Ook is er aandacht voor de geschiedenis van de raad: hoe heeft het instituut zich in al die jaren ontwikkeld? Wie waren de voorzitters van de raad? En voormalige raadsleden blikken terug op hun tijd in de raad.

Verder aandacht voor kernthema’s in het advieswerk van de Onderwijsraad: de vrijheid van onderwijs, leraren, burgerschapsonderwijs, nieuwe media, onderwijsaanbod en onderwijsinhoud, hoe om te gaan met onderwijsvernieuwingen en de rol van de Onderwijsraad bij lokaal onderwijsbeleid. Wat heeft de raad de afgelopen 100 jaar zoal over deze thema’s geadviseerd?

Alle scholen en onderwijsinstellingen in Nederland hebben een exemplaar van het tijdschrift ontvangen

 Download hier het magazine.