Fotowedstrijd

De Onderwijsraad viert in 2019 zijn honderdste verjaardag. De raad viert zijn verjaardag met het onderwijs. Daarom organiseren wij een fotowedstrijd met als thema 'onze school'. De inzendingstermijn is inmiddels verstreken.  

Voor wie?

Zit jij op de basisschool, middelbare school of ben je student aan een mbo-opleiding? Dan dagen wij jou uit deel te nemen aan onze fotowedstrijd!

Opdracht

Wat is voor jou het leukste moment tijdens een dag op school? Maak je foto voor en laat jouw school de foto insturen. Als je geen camera hebt, is een foto met een mobieltje ook prima. Per school kunnen er maximaal drie foto’s worden ingestuurd.

Hoe werkt het?

Een professionele jury, bestaande uit schoolbestuurders, leraren en fotografen, nomineert de vijftien mooiste foto’s en kiest een winnaar in elke categorie (basisschool, middelbare school en mbo). De winnaars worden in juni bekendgemaakt. 
 

Wat kun je winnen?

De jury kiest de vijftien mooiste foto’s uit. Als jouw foto daarbij zit:

  • komt jouw foto op de website en in het lustrummagazine van de Onderwijsraad te staan;
  • is jouw foto te zien in de tentoonstelling 100 jaar Onderwijsraad in het Nationaal Onderwijsmuseum.

De jury kiest uit deze vijftien genomineerden per categorie een winnaar.

  • Categorie basisschool
    Je wint een masterclass fotografie voor jou en je hele klas van een pasafgestudeerde van een fotografieopleiding aan een hogeschool voor de kunsten. Ook win je een bijzonder aandenken aan deze fotowedstrijd voor je klas.
  • Categorie middelbare school en mbo  
    Je wint een masterclass fotografie voor jou en maximaal 14 medeleerlingen of medestudenten van jouw school van pasafgestudeerde van een fotografieopleiding aan een hogeschool voor de kunsten.

Informatie voor de school

Vragen?

Heb je nog vragen? Stuur dan een e-mail naar fotowedstrijd@onderwijsraad.nl.