Jury

Ferry Haan (voorzitter)

Ferry Haan doceert economie aan het Jac. P. Thijsse College in Castricum, waar hij ook onderzoekscoördinator is. Aan de Universiteit van Amsterdam promoveerde hij op empirisch onderzoek naar excellentiebeleid in het middelbaar onderwijs. Daarnaast schrijft hij columns over onderwijsinnovatie. Eerder was hij redacteur van de Volkskrant. Ferry is geassocieerd lid van de Onderwijsraad.

Josje Deekens  
 
                                                                          
Josje Deekens studeerde fotografie aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Sinds 1994 is ze werkzaam als fotograaf, gespecialiseerd in portretfotografie en reportages. Voor portretten is Josje al jaren de huisfotograaf van de Onderwijsraad. Daarnaast werkt ze voor een groot aantal andere opdrachtgevers. Ze is jurylid van de Zilveren Camera vanaf 2016.

Carel van Hees

Carel van Hees studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunst. Hij werkt als fotograaf en maakt film- en video-installaties. In 2001 bracht hij zijn boek Play uit over jong zijn in Rotterdam aan het begin van de 21ste-eeuw. Voor het Document Nederland 2016 van het Rijksmuseum fotografeerde Carel een jaar lang bij Rotterdamse onderwijsinstellingen uit alle sectoren op zoek naar het menselijke aspect van het onderwijs.

Saskia te Koppele   
                                                                      
Saskia te Koppele is directeur en docent van de School voor Fotografie in Breda, Groningen en Utrecht. Na haar opleiding fotografie is ze acht jaar lang als zelfstandig reclamefotograaf actief geweest. Na een periode op een fotovaklab, heeft ze voor dagblad BN/DeStem in Breda gewerkt. De laatste jaren geeft Saskia vooral les in fotografie.

Thea Meijer

Thea Meijer studeerde onderwijskunde. Zij is voorzitter van het College van Bestuur van SPO Utrecht, een organisatie met 35 scholen voor primair onderwijs. Van 2012 tot 2015 was zij lid van de Onderwijsraad.

Bernadette Renne

Bernadette Renne studeerde Franse taal- en letterkunde. Zij is conrector op het Norbertus Gertrudis Lyceum in Roosendaal. Vanaf 2015 is ze voorzitter van de deeljury vo voor Excellente Scholen. Zij was geassocieerd lid van de Onderwijsraad.

Christophe Reijman

Christophe Reijman studeerde aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en is docent tekenen en culturele en kunstzinnige vorming aan het Jac. P. Thijsse College in Castricum. Eerder was hij betrokken bij het Virtuele Museum en de Stichting Museum der Hedendaagse Nederlandse Kunst. Christophe is fervent vogelaar en natuurfotograaf en won in maart 2017 de publieksprijs van de NRC Fotowedstrijd.