Tentoonstelling Wijze Raad

In 2019 bestaat de Onderwijsraad 100 jaar. Dat viert de raad met een tentoonstelling die de betekenis van de raad in het Nederlandse onderwijsbestel belicht. Ook zijn de genomineerden van de fotowedstrijd 'onze school' te zien. De tentoonstelling is nog tot en met 2 juni 2019 te zien in het Onderwijsmuseum in Dordrecht. Van 5 tot en met 27 juni 2019 is de tentoonstelling te bezichtigen in de hal van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in Den Haag.

1919: de schoolstrijd is voorbij, het is tijd voor nieuwe ideeën, nieuwe hervormingen. De minister van onderwijs kan het niet alleen. Hij zoekt ‘wijze raad’ en stelt een onafhankelijk adviescollege voor het hele onderwijs in: de Onderwijsraad. Die bestaat nu honderd jaar.

De tentoonstelling ‘WIJZE RAAD’ geeft een beeld van het jarenlange werk van de Onderwijsraad. De vrijheid van onderwijs (artikel 23 van de Grondwet) heeft vanaf het begin centraal gestaan. Later kwamen ook de inhoud en kwaliteit van het onderwijs naar voren. In de tentoonstelling foto’s, objecten, documenten. Honderd jaar advieswerk komt tot leven, een onverwachte kijk op onderwijsgeschiedenis.

 Kijk voor meer informatie op de site van het Onderwijsmuseum.

In de media:
Reportage RTV Dordrecht