Samenstelling JongerenOnderwijsraad bekend

Achttien jongeren (leerlingen en studenten) gaan deel uit maken van de JongerenOnderwijsraad. Deze jongeren komen vanuit verschillende schooltypen: van basisscholen, VMBO, HAVO, VWO, MBO, HBO en Universiteit. Ook zijn de 18 jongeren afkomstig uit diverse regio’s over het hele land en varieert de leeftijd van de jongeren tussen de 10 en 22 jaar. In totaal hebben ruim honderd jongeren zich aangemeld voor de JongerenOnderwijsraad.

In de JongerenOnderwijsraad delen de  leerlingen en studenten hun ervaringen, meningen en ideeën over het onderwijs in Nederland met elkaar en met de Onderwijsraad. Om goede adviezen te kunnen geven, zijn de ervaringen en meningen van leerlingen immers cruciaal voor de Onderwijsraad. Wij willen graag weten hoe het ‘echt’ gaat, is en voelt in het onderwijs. De JongerenOnderwijsraad komt ongeveer twee keer per jaar bij elkaar, de eerste bijeenkomst vindt plaats op 30 oktober as.  

Samenstelling JongerenOnderwijsraad.