JongerenOnderwijsraad

Goed onderwijs voor iedereen: dat is waar de Onderwijsraad met zijn adviezen aan bijdraagt. Maar hoe ervaren leerlingen en studenten  hun school en studie? Wat vinden zij van de onderwerpen waar de Onderwijsraad over adviseert, zoals vrijheid van onderwijs en het vergroten van het leesplezier? En wat speelt er verder op hun school of bij hun studie waarvan het belangrijk is dat de Onderwijsraad dit weet?

Leden JongerenOnderwijsraad 2021 -2023
Beeld: ©Onderwijsraad

Om goede adviezen te kunnen geven, zijn de ervaringen en meningen van leerlingen cruciaal voor de Onderwijsraad. Wij willen graag weten hoe het ‘echt’ gaat, is en voelt in het onderwijs. Daarom heeft de Onderwijsraad vanaf oktober 2019 een Jongerenonderwijsraad. Deze Jongerenonderwijsraad bestaat uit 18 leerlingen en studenten van diverse leeftijden en schooltypen (basisschool, voortgezet onderwijs, MBO, en HBO/Universiteit). Hier delen zij hun ervaringen, meningen en ideeën over het onderwijs in Nederland. Zij nemen voor twee jaar deel aan de JongerenOnderwijsraad. Daarna start een nieuwe periode met andere leerlingen en studenten.

Wat doet de JongerenOnderwijsraad?

  • De JongerenOnderwijsraad komt twee keer per jaar bijeen bij de Onderwijsraad in Den Haag.  
  • Elke bijeenkomst duurt ongeveer vier uur en gaat over een interessant onderwerp, waar de Onderwijsraad mee bezig is. Denk aan de keuze voor een school, verschillen tussen jongens en meisjes in het onderwijs en aan gelijke kansen.
  • Tijdens de bijeenkomst gaan de leden van de JongerenOnderwijsraad met elkaar discussiëren en hun mening en ideeën geven.
  • De voorzitter en een aantal raadsleden zijn aanwezig om te luisteren en in gesprek te gaan met de JongerenOnderwijsraad.

Wie zitten er in de JongerenOnderwijsraad?

Leden JongerenOnderwijsraad 2021 - 2023

Leden JongerenOnderwijsraad 2021 - 2023
NaamGeboortejaarSchooltypeWoonplaats
Isabel Clerkx2011basisschoolEindhoven
Salomon Heemskerk2010basisschoolDen Hoorn
Boudewijn Wals2010basisschoolDriebergen
Akhiel Poeran2011basisschoolPijnacker
Safae Hanin2010basisschoolAmsterdam
Élodie de Ronde2010basisschoolFijnaart
Israa Aly2001mavoAmsterdam
Rients Bakker2007brede brugklasBolsward
Wisse Dijkstra2008havoHarfsen
Lennard Maltha2000havoSoest
Mirte Witvliet2005vwoDieren
Ruben Bals2003mboBergen op Zoom
Suyenne Melfor1999mboCapelle aan den IJssel
Shivani Madarie2000hboUtrecht
Evdokia Ovsiannikov2001hboAmsterdam
Mike van de Langenberg1998woTilburg
Koen Tuin2001woBennekom
Brontabel als csv (704 bytes)