Leerlingen en studenten aan het woord in Blogreeks

Veel mensen mengen zich (terecht) in discussies over onderwijs in Nederland: leraren, besturen, politici, belangenbehartigers. Maar de leerlingen en studenten zelf hoor je maar weinig. Daarom laat de Onderwijsraad in de blogreeks Nederland gaat naar school leerlingen en studenten aan het woord. Vandaag verschijnt de eerste blog in deze reeks. Hierin vertelt Thomas (18) over zijn studie MediaDesign in Hilversum en over waarom hij weinig (meer) leest.

Leerling op trap
©Onderwijsraad

Hoe ervaren leerlingen en studenten hun school en studie? Wat vinden zij  van zijn school/opleiding? Als zij iets aan school zou mogen veranderen, wat zou dat dan zijn? En wat  vinden zij van de onderwerpen waar de Onderwijsraad over adviseert, zoals vrijheid van onderwijs en het vergroten van het leesplezier? Dit zijn vragen waarover de jongeren zich uitspreken in de Blogreeks. De blogreeks bestaat uitwisselend uit geschreven blogs en gefilmde vlogs. Elke keer komt 1 jongere aan het woord. Tot het eind van het jaar vertellen drie jongeren over hun ervaringen in een (geschreven) blog of (gefilmde) vlog.