Samenstelling nieuwe JongerenOnderwijsraad bekend

Achttien leerlingen en studenten gaan vanaf september deel uitmaken van de nieuwe JongerenOnderwijsraad. Deze jongeren komen uit verschillende onderwijsniveaus en -soorten: van basisschool tot universiteit. De jongeren zijn afkomstig uit diverse regio’s en variëren in leeftijd van 10 tot 22 jaar. In totaal hebben meer dan 160 jongeren zich aangemeld voor de JongerenOnderwijsraad.

In de JongerenOnderwijsraad delen jongeren hun ervaringen, meningen en ideeën over het onderwijs in Nederland met elkaar en met de Onderwijsraad. Twee jaar geleden is de Onderwijsraad gestart met een JongerenOnderwijsraad die meedenkt over onderwijs in Nederland. De raadsleden willen graag regelmatig in gesprek met leerlingen en studenten om te weten wat er bij hen leeft: welke behoeftes, ideeën en wensen hebben zij voor het onderwijs? Al die verhalen en meningen gebruiken de raadsleden voor de adviezen van de Onderwijsraad.