Mirjam van Leeuwen nieuwe voorzitter EUNEC

Mirjam van Leeuwen, secretaris-directeur van de Onderwijsraad, wordt per 1 juni 2023 de nieuwe voorzitter van het Europese netwerk van onderwijsraden (EUNEC). Zij is benoemd voor een periode van twee jaar. Zij neemt het voorzitterschap over van Manuel Miguéns, secretaris-generaal van de Portugese Onderwijsraad.

De Onderwijsraad is een van de ‘founding members’ van EUNEC. EUNEC heeft ten doel om kennis en ervaring uit te wisselen over de verschillende onderwijssystemen, onderwijsbeleid en -praktijk. En om zo mogelijk gezamenlijke standpunten te bepalen over het onderwijsbeleid van de Europese Unie. Het Europese netwerk bestaat sinds 2000 en inmiddels maken ook enkele landen van buiten Europa deel uit van het netwerk.

Mirjam van Leeuwen:
“EUNEC is een waardevol netwerk voor samenwerking en kennisdeling over de grenzen van landen en onderwijsstelsels heen. Het is voor mij heel eervol dat ik tot voorzitter ben benoemd. Ik kijk ernaar uit om samen met de andere leden ons netwerk verder te versterken en inzichten te bundelen over ontwikkelingen die het onderwijs in al onze landen raken.”

Van links naar rechts: Mirjam van Leeuwen, Manuel Miguéns en Leen van Heurck